Texas County Tax Rolls - FamilySearch Historical Records/Known Issues

From FamilySearch Wiki
Jump to navigation Jump to search


Known Issues[edit | edit source]

Question 1[edit | edit source]

Question 1: The Images for Angelina County, 1846 are too faint and difficult to read. Are there better images available?
Answer 1: Some of the images in this collection are difficult to read. Because of the fragile nature of the older documents, this is the best scan we have. You may be able to read the images better by using the invert feature.

Question 2[edit | edit source]

Question 2: There is no listing for Bell County for the year 1859. Are there any records for this year and county?
Answer 2: The images for Bell County for the year 1859 can be found under Blanco County, 1859. Images 1-11 are from Blanco County, images 12-55 are from Bell County.

Question 3[edit | edit source]

Question 3: I am looking for 1853 records for Burnet County. Are there any available?
Answer 3: There are 1853 images in the 1854 waypoint. They appear to be a combination of the two years. There are 1853 dates on images 4 and 6. There are no dates on image 3, 5, 9, and 10, but image 5 looks like a continuation of image 4 which has an 1853 date. Images 1, 2, 7, 8, 11, and 12 all have 1854 dates. Because of the age and date of these records it is hard to confirm the dateless pages. The camera operator did the best he could.

Question 4[edit | edit source]

Question 4: Are there any records for Cass County for the year 1872?
Answer 4: Cass County and Caldwell County are on the same film for the year 1872, and were both loaded into the Caldwell County waypoint. Images 1-61 appear to be Cass County. Images 62-118 appear to be Caldwell County images.

Question 5[edit | edit source]

Question 5: The records in the waypoints Texas, County Tax Rolls, 1846-1910 > Collin county, Precinct 1 and Precinct 2 are confusing. Can you clarify what is found there?
Answer 5: The images from the Collin County Precincts 1 & 2 waypoints are as follows:

Precinct 1-1892 holds images from precincts 1-8 A-G
1893 holds images from precincts 1-8 A-H
1894 holds images from precincts 1-8 A-M

Question 6[edit | edit source]

Question 6: I am looking for Tax Records from Delta County for 1879. Can you tell me where to find them?
Answer 6: The records for Delta County 1879 were incorrectly indexed from Dallas County. In the waypoint Dallas county, Precinct no. 2 > 1879 you will find Images 3-198 are records from Dallas County. Images 199-305 are from Delta County.

Question 7[edit | edit source]

Question 7: Are there pages missing in Denton County > 1868?
Answer 7: The pages in the waypoint were filmed out of order and are not missing. Pages 1-6 are located on images 44-49.

Question 8[edit | edit source]

Question 8: Are the images for Ellis County, 1886, 1887, and 1888 cut off? The names cannot be read on some of the pages.
Answer 8: These are records that are recorded across two pages. It requires two images to see the full record. The pages with no names are the 2nd page to the previous image.

Question 9[edit | edit source]

Question 9: Are there any records for Navarro County for the years 1895-1899?
Answer 9: These records are currently unavailable; however they will be published at a later date.

Question 10[edit | edit source]

Question 10: I am looking for the images for Orange County for the year 1879. Can you tell me where to find them?
Answer 10: Orange County records for 1879 are found on images 2-55 in the waypoint Palo Pinto county > 1879.

Question 11[edit | edit source]

Question 11: While browsing, there are no images for Wichita County and Wilbarger County in 1883. How can I see these?
Answer 11: Images of Wichita and Wilbarger County can be found at the beginning of Williamson County, 1883.